History in the Making

Anny in Control

Op uitnodiging van ANNY! zijn we afgelopen weekend bij de bandopnamen voor haar solo album geweest. Gelukkig zat het weer mee, het hele weekend regen, dus perfect om hele dagen indoors te vertoeven.


We hadden om elf uur afgesproken dus draaiden we even voor elf de parkeerplaats op tegelijk met ANNY!, de producer en haar band. Het was duidelijk dat iedereen er zin in had.


Nou was dit voor mij de allereerste keer in een opnamestudio maar ik voelde direct dat deze plek een geschiedenis had. Artiesten als Alain Clark, Postmen, Brainpower, Westlife en Sister Sledge hebben hier onder andere rondgelopen maar dat was het niet alleen.

Later bleek dat Eddy Veale de studio ontworpen heeft en dat deze man ook verantwoordelijk is voor de beroemde (Beatles) studios op Abbey Road. 

Déze studio staat bekend om zijn vele vintage apparatuur zoals de grote collectie zeldzame buizen microfoons en het analoge mengtafel dat een mooie warme sound oplevert. Kortom, een geweldige plek om geschiedenis te maken.


Na bekomen te zijn van de eerste indrukken kon ik niet wachten om de band aan het werk te zien en nieuwe nummers van ANNY! te ontdekken. Helaas moest ik wel wachten totdat de band alles had opgezet. Het langste duurde wel het drumstel (of drumkit) dat voor het geluid in een aparte ruimte was gezet. Onthou: In dit weekend heeft de drummer voor elk nummer een andere snaar drum gebruikt, met uitzondering van één snaar welke hij voor twee nummers heeft gebruikt. Als je het album beluistert zal je horen welke twee nummers één snaar delen :-)


Na de lunch was het zover, de band ging spelen en ANNY! zong mee. De band speelt de basis in en op een later tijdstip zingt ANNY! haar teksten in. Dan volgt nog de magie van de producer en moet het gehele album worden afgemixed. Daarna volgt pas de distributie en kunnen wij eindelijk het album in ons bezit hebben............ik loop te hard van stapel, we zijn pas bij de basis.


Het eerste nummer was gelijk raak: NIEUW!!!!!!! En wat voor een nummer, lekker tempo en goed in het gehoor liggend. Gelukkig spelen ze het een aantal keer zodat ik ‘m nog eens kan horen, mijn “objective oordeel” ...........helemaal te gek vet!! 


En daar sta je dan, helemaal onder de indruk van het eerste nummer, beginnen ze zomaar aan nummer twee, en? Ja, hoor ook HELEMAAL NIEUW!! En het spijt me te zeggen ook weer een geweldige song. Wat mij betreft kan ie zo de top 40 ingeschoten worden.


Waren de eerste twee nummers upbeat en happy raakt het derde (nieuwe) nummer me onverwacht keihard en recht in mijn hart. Heel mooi, layed back, troostend en vol van hoop. Ik ben geen emotioneel mens maar dit raakt me wel, echt prachtig.


Nu kan ik elk nummer gaan beschrijven maar daar hebben jullie niets aan want je moet ze gewoon horen. 

Maar ik kan met mijn hand op mijn hart zeggen dat er geen één nummer bij zit wat niet de moeite waard is. Het zal nog een hele kluif worden om van de gehele selectie de uiteindelijke album nummers te selecteren. Wat mij betreft mogen ze allemaal! (Echt niet Jonas?)


Ik voel me een bevoorrecht mens dat ik twee opname dagen bij heb mogen wonen. 

Halverwege de tweede dag kreeg ik ineens dik kippenvel. 

Ik realiseerde me ineens dat ik getuige was van iets speciaals; 


Er staat hier iemand haar droom te verwezenlijken, een iemand die ondanks twee jaar tegenwind en tegenslag door is blijven gaan, een iemand die goud had en dat verloren heeft, een iemand die niet tevreden kan zijn met goed genoeg, een iemand die ondanks alles in haarzelf is blijven geloven. En na een hele lange weg staat ze daar eindelijk; met haar eigen nummers, haar eigen bandje en haar eigen producer werkend aan haar eigen solo album, ANNY!

 

Wij van de fanclub gaan het heel druk krijgen want één ding weet ik na dit weekend zeker:


Er lopen ontzettend veel ANNY! fans rond.................. alleen weten ze het nog niet!!!


Bedankt Anny, Jaimie, Joris, Anne, Michiel en Jonas!


Annyshizzle.nl The site to keep up-to-date of all her shizzle!